Picwoman
BarPageheader
BarPagemenu
matinee in de sloterkerk

Op zondagmiddag 16 november om 16.00 uur  is er een optreden van het kamerkoor Amphion. Dit kamerkoor heeft als thema ‘westenwind’. en staat onder leiding van Lodewijk van der Ree. In het a capella programma Westenwind van Kamerkoor Amphion spelen wind, weer en water de hoofdrol. Deze elementen zijn duidelijk hoorbaar in de liederen van Engelse, Ierse en Amerikaanse componisten die het koor zingt.  Traditiegetrouw combineert Kamerkoor Amphion oude muziek met recent gecomponeerd werk. Tot het oude werk behoren het Gloria uit de Western Wind Mass van John Taverner en enkele liederen van William Byrd.  Meer info en reserveren: www.amphion.dds.nl.Toegang € 12,50, in de voorverkoop € 11,-Stadspas/tot 12 jaar € 10,-

Op zondagmiddag 23 november 2014 wordt de 300ste verjaardag van C. Ph. E. Bach afgesloten. Met als motto VIRTUOZEN IN DE SLOTERKERK treden musici van (opnieuw !) het Koninklijk Con certgebouworkest op met werken van C.P.E.Bach, A.Vivaldi e.a. voor dwarsfluit, viool en strijkorkest. Dit honderdste Matineeconcert biedt een gelegenheid om van twee geweldige solisten te genieten, versterkt door de energie van een heel orkest. Kortom:een feest van virtuositeit!

Op zondagmiddag 7 december 2014 is er om 15.00 uur een Kerstconcert door MERAIN:
Een warm en sfeervol concertprogramma met de mooiste kerstmuziek van de Britse eilanden (Engeland, Schotland, Wales en Ierland) door zang, viool en Keltische harp.
De muziek roept zowel de kerstwarmte op als de mystieke sferen die zo typerend zijn voor de Keltische landschappen en streken.

Merain varieert op speelse wijze met de bezetting van de stukken, zoekt altijd naar de mooiste arrangementen en maakt deze ook vaak zelf.
De muziek wordt afgewisseld met boeiende toelichtingen op de teksten, instrumenten en de streken van herkomst.
Dit alles leidt tot een zeer bijzonder concert dat voor een breed publiek toegankelijk is, zowel qua leeftijd als qua muzikale achtergrond.
Het repertoire omvat bekende en traditionele werken (instrumentaal en vocaal), waaronder Silent night, Don oíche Úd i Mbeithil’, Away in a manger, Marino waltz, Ierse dansmuziek en ook enkele composities van Merain zelf.
Kosten € 10,- (kinderen onder de 16 jaar € 5,-)
Reserveren is mogelijk via mirjamrietberg@hotmail.com.

Op zondagmiddag 14 december 2014 wordt een KERSTCONCERT gegeven. Het Bjerjozkakoor, onder leiding van de uit Rusland afkomstige dirigent Serge Latychev, vertolkt op de zo karakteristieke wijze liederen uit de Russisch-orthodoxe kerst traditie; een afwisselend programma met solo en koorzang.

Op zondagmiddag 25 januari 2015 is er een optreden van se sopraan Laila Catheen Neuman. Zij wordt begeleid door de uit Tsjechië afkomstige luitist Jan Cizmar, die een theorbe-Iuit zal bespelen. Een origineel programma met als intrigerende titel 'Songs en Mad songs uit de tijd van Shakespeare'.

Op zondagmiddag 1 maart 2015 is er een optreden van de violist Tony Rous, altvioliste Suzan Rous-Woelderink, de aan het KCO verbonden violoncellist Fred Edelen en forte pianiste Christina Edelen-Scott. Op het programma staan werken van J.B.Vanhal, W.A. ,Mozart, von Dittersdorf, J.Haydn Deze componisten hebben samen kwartetten gespeeld.

Op zondagmiddag 22 maart 2015 is er een optreden van het gemengde vocale ensemble Bon Ton Consort. De dirigent is Willem Bouwman. Bij sommige composities is er een instrumentele ondersteuning.

Op zondagmiddag 19 april 2015 is er een optreden van 'Het Pamoja Trio'. Dit trio bestaat uit Annemieke Hereijgers (fluit), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Marleen de Bakker (harp).

Op zondagmiddag 3 mei 2015 organiseert de Stichting 4 en 5 mei i.s.m. de Stichting Vrienden van de Sloterkerk een gezamenlijk concert ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.

Op zondagmiddag 17 mei 2015 treedt het Vivezza Trio op. Dit trio bestaat uit de violiste Inger van Vliet, de klarinettiste Nicole van Jaarsveld en de pianiste Angelique Heemsbergen.

Het

Wijkgemeente

CONCERTAGENDA 2014

CD's

Op de hoogte blijven

sponsors

Tenzij anders aangegeven vangen alle concerten aan om 15.00 uur aan en is de toegangsprijs is € 9.00 en voor donateurs € 8.00.

...